Dwelling at Court, Milford, Co. Donegal

This dwelling located on a hillside overlooking a lake is contemporary but still blends in with the rural vernacular of the area.  

The main internal feature of the dwelling is the main living area which incorporates the kitchen, a dining area, a small TV area, a play area and a small office area.  The play area and the office area are spread over 2 floors with both open but still visually cut off of to the other spaces.

 

The external appearance of the building is based on traditional pitched roofs with the main bulk of the house incorporated within a traditional 2 storey block with dual pitched roof and the dining area/ office/ play area incorporated with a single storey monopitch extension which resembles that of the traditional barn adjoined to the farm house.  

View from south east
View from south east

this view shows the strong angular forms of the design

press to zoom
internal view
internal view

this view taken from the kitchen shows the link between this area with the play/tv area and the small office is located on the small gallery

press to zoom
View from north east
View from north east

this view shows the main entrance door which is set between the block of the dwelling and the solid plane extracted from it

press to zoom
internal view
internal view

with of TV area with play area set behind with small office area above

press to zoom